За Варна

Варна е морската столица на България.

 

Варна е едно прекрасно място да отседнете за ваканция или кратка почивка. Той е третият по големина град в България и най-големият по Българското Черноморие. Красив и слънчев градът  ще Ви очарова с множество възможности за забавления, култура и история. Красотата на крайбрежието, красивите алеи на морската градина, архитектурата на старите сгради, магазинчетата, галериите и приветливите централни улици ще Ви заредят с настроение.
Лятото е сезон наситен с много събития и културни прояви, които обогатяват живота на града. Музикалният фестивал „Варненско лято“, кинофестивалът „Любовта е лудост“ и „Златна роза“ са част от местата, които можете да посетите.
Интересни забележителности в града са Морската градина, Делфинариума, Астрономическата обсерватория и планетариум Николай Коперник, Варненският некропол – най-старото съкровище на света, Варненският археологически музей, военноморски музей, Етнографски музей, Музей на възраждането. В околностите на града се намиратАладжа манастир, Побитие камъни, Резерват Камчия.

 

Варна

Compare

Enter your keyword